Печат на тази страница

Ягодинска пещера и Орлово Око

Цена от: цена при запитване

Общо километри - 250 км. 

Продължителност: целодневна екскурзия 

Тръгваме от Пловдив, за да се потопим в най-красивата планинска верига в България, Родопите. Предлагаме ви една вълнуваща еднодневна екскурзия с малко вкус на приключение.

 

Тръгваме към Ягодинската пещера, която е една от най-големите пещери в България, нейните галерии се простират на дължина от 8,501 метра, което я прави четвъртата най-дълга пещера в България. Ще направим едночасов тур през пещерата и ще се насладим на различните скални образувания. На път за пещерата пътуваме през Буйновското  ждрело. То е най-дългото в България. Сформиран от ерозията на преминаващата река Буйново, каньонът се е превърнал във впечатляващ природен феномен. Скалите от двете страни на каньона се издигат стотици метри. Докато пътуваме през Буйновското ждрело ще надигнем глави за да видим следващата ни спирка - окото на орела!

Окото на орела е изкуствено създадена метална платформа поставена на върха на скалата, която гледа към връх Свети Илия на височина от 1,563 метра. Окото разкрива впечатляваща гледка към целия район.

Единственият начин да се стигне до Орлово око е с офроуд джипове, за което ще ни е нужно малко приключенски дух. 

На връщане ще минем по друг път, за да се насладим на живописна гледка към един от най-красивите язовири - язовир Въча и язовир Цанков камък, сгушени между хълмовете на Родопите. 

Връщаме се в Пловдив към 17.30 - 18.00 часа.

Обиколката не е подходяща за трудноподвижни хора

Моля изпратете ни запитване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ни се обадете на 032 534452 за да ви изготвим специална оферта според вашите предпочитания и брой хора.

 

Запитване за тур
Тур:

Invalid Input
Име (*)

Please type your full name.
Телефон (*)

Грешно въведен телефонен номер.
E-mail (*)

Invalid email address.
Код за сигурност (*)

Invalid InputЗа дата

Invalid Input
Брой туристи

Invalid Input
Език

Invalid Input
Забележка

Invalid Input