Белинташ и Асеновград

Цена от: цена при запитване

Eкскурзия до тракийско светилище Белинташ и Асеновград.

Общо километри: 100 км.

Продължителност: целодневна екскурзия 

 

Тръгваме от Пловдив  около 09 часа и се насочваме към град Асеновград, разположен на 15 км от Пловдив в полите на Родопите. Асеновград е известен със своите многобройни църкви, манастири и параклиси и често е наричан малкия Йерусалим. Централното географско разположение на града обуславя неговото значение в древни времена. Ще обядваме и след кратка почивка тръгваме към следващата интересна забележителност.

Белинташ е скална формация в Родопите, носеща следи от човешка дейност от времето на древните траки. Това е култов обект, разположен на 30 км от град Асеновград. Дължината на платформата е около 300 м, с надморска височина 1225 метра, от която се открива невероятна гледка към панината. На горната платформа са разположени много кръгли отвори издълбани в камъка, вдлъбнатини, кладенци и стъпки, които според някои учени образуват карта на звездното небе. В близост до светилището е намерена плочка с изображение на тракийския бог Сабазий, който се счита за предшественик на гръцкия бог Дионис и римския бог Бакхус. Към Белинташ ще имаме около 30 мин. ходене пеш през приятен път в живописните Родопи.

Обиколката не е подходяща за трудноподвижни хора

Моля изпратете ни запитване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ни се обадете на 032 534452 за да ви изготвим специална оферта според вашите предпочитания и брой хора. 

Запитване за тур
Тур:

Invalid Input
Име (*)

Please type your full name.
Телефон (*)

Грешно въведен телефонен номер.
E-mail (*)

Invalid email address.
Код за сигурност (*)

Invalid InputЗа дата

Invalid Input
Брой туристи

Invalid Input
Език

Invalid Input
Забележка

Invalid Input