Печат на тази страница

Храмовете на Пловдив

Цена от: цена при запитване

Храмовете на Пловдив – пешеходна обиколка 

Продължителност: 4 часа (полудневна) 

Пловдив е известен със своето мултикултурно разнообразие. Благодарение на вековната си история и културните натрупвания, които са се случвали през годините, градът съумява хармонично да съхрани това  разнообразие и до днес. 

Доказателство за това са множеството храмове от различни религии, които съществуват в Пловдив. Градът е духовно средище на различни етноси и култури. В Пловдив преобладава праволславието, като има население и от всякакви други клонове, като католици, арменци, протестанти, мормони, адвентисти и др. В Пловдив живеят заедно и голяма общност от евреи, арменци и мюсюлмани. По време на тази обиколка ще разгледаме няколко православни църкви, като катедрален храм “Света Успение Богородично”, църква “Св. Николай”, “Св. Димитър Солунски”, “Свети Константин и Елена”, “Св. Петка стара”, “Св. Петка нова” и “Св. Неделя”. Повечето църкви в съвременния им вид датират от 19 век, но носят зад себе си хилядолетна история. 

Ще разгледаме и Евангелската Съборна Църква, която е най-голямата на протестантска църква на Балканския полуостров, римокатолическия църковен храм “Св. Лудвиг”, където е разположен първият в България орган. Ще разгледаме и малката базилика. Няма да пропуснем и двете функциониращи джамии в града “Джумая джамия” и “Имарет джамия”. 

Ще посетим и Амрнеска апосотлическа църква “Сурп Кеворк” разположена в подножието на Старинен Пловдив. 

По време на обиколката няма да подминем и други важни забележителности за града, като Римски Стадион, Античен Театър, Хисар капия, Етнографски музей и други намиращи се в архитектурен резерват “Старинен Пловдив”. 

При желание на туристите е възможно турът да се концентрира само върху християнските храмове в комбинация с традиционните забележителности на града. 

Запитване за тур
Тур:

Invalid Input
Име (*)

Please type your full name.
Телефон (*)

Грешно въведен телефонен номер.
E-mail (*)

Invalid email address.
Код за сигурност (*)

Invalid InputЗа дата

Invalid Input
Брой туристи

Invalid Input
Език

Invalid Input
Забележка

Invalid Input